Iskolásokat várnak a robotprogramozási táborba

Robotprogramozási tábort indít a Békéscsabai Szakképzési Centrum fiataloknak. 

Robotprogramozási tábort szerveznek és egy országos robotprogramozó verseny lehetőségén is gondolkodnak a Békéscsabai Szakképzési Centrum Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskolájának vezetői. A robotprogramozásra már most is lehetőségük van a diákoknak fakultatív óra keretében. 

A robot szumó nevű játék alatt öt körben harcolnak egymással a robotok. – Annyira nem nehéz kezelni. Az egész versenynek a szabálya az, hogy két robot harcol ezen a kör alakú pályán és a robotok feladata az, hogy a fehér vonalon kívülre lökjék a másik robotot – fogalmazott Szabó Richárd tanuló. 

A két 16 éves fiú az órák utáni szakkörön építette a robotokat. – Azért is kezdtem el magát a robotprogramozást, mert az általános programozás is érdekelt és úgy voltam vele, hogy kipróbálom milyen a robotok programozása. Annyi előnye van, hogy logikát fejleszt, így az egyéb logikára épülő tantárgyakban, mint például a matematikában is igen komoly előrelépéseket lehet tenni – foglalta össze Varjú Tamás diák. 

Az iskola vezetése úgy határozott, hogy létrehoznak egy robotprogramozási tábort idén. – Augusztus 22. és 24. között várjuk azok érdeklődését, akik a robotépítés, robotprogramozás kapcsán fogékonyak. Általános iskola 7. és 8. és középiskolás tanulókat fogunk várni, 2-3 fős csapatokban. A feladat az lesz, hogy robotot kell építsenek, programot kell, hogy írjanak és akkor utána ezeknek a háttérben látható módon ilyen szumó feladatot kell, hogy végrehajtsanak – így Maczik Mihály a Békéscsabai Szakképzési Centrum, Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola tagiskola-vezetője. 

A tervek szerint egy országos robotépítési versenyt is életre hívna az gépészeti szakközépiskola vezetősége jövőre a biztonságtechnikai konferenciához kapcsolódva.

 

Megosztás:

Címke: , , ,