Az egész megyéből érkeztek diákok a próba nyelvvizsgára

2018. február 6. 13:34 | Szendi Rita

Közel 70 középiskolás diák vett részt azon a megyei versenyen, amit először rendeztek meg egy békéscsabai szakgimnáziumban. A verseny megnyitója után a tanulók egy írásbeli feladatsorral kezdtek, a szóbeli forduló február második felében lesz.

A diákok egy próbanyelvvizsga feladatsorán mérhették össze tudásukat. Békés megyében kevés helyen rendeznek ilyen jellegű versenyt, a szervezők ezért is hívták életre a megmérettetést.

– Nagyon nagy hiány Békés megyében a középiskolás nyelvi verseny, egy ilyen ötletnek lett lényegében pártfogója a TIT központ, így szerveztünk egy TELC nyelvvizsga feladatokat tartalmazó, kicsit könnyített nyelvi versenyt középiskolások részére – mondta el a TIT Körösök Völgye igazgatója, Pelle Róbert.

A szervezők 9-12.osztályos diákok jelentkezését várták.

– Elég sokan jelentkeztek például Szeghalomról, Orosházáról, de nagy létszámban indulnak a saját tanulóink is – fogalmazott a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnázium igazgatója, Maczik Mihály András.

A feladatsorokat olyan tanárok javítják, akik rendszeresen végeznek nyelvvizsga-értékeléseket. Az írásbelin az a húsz diák jut tovább, akik 80 százalék felett teljesít.

 

 

További programok »

FEL