Irodalmi est – főszerepben a párkapcsolatok

2019. január 9. 18:47 | Horváth Szabolcs

Párkapcsolatok, az internetes társkeresés előnyei és hátrányai, nők és férfiak. Sándor András legújabb kétkötetes művét – amit hosszú évek kutatómunkája előzött meg – a Szenvedélyek hálójából és a Mi kell a férfiaknak című könyveket mutatták be kedden a Békéscsabai Irodalmi Esten.

 

 

A klasszikus gitártól és Kabai Gábor hangjától átszellemülten kezdődött a Békéscsabai Irodalmi Est kedden este Békéscsabán, a városháza dísztermében.

Öt hosszú év, 320 személyes interjú és komoly kutatómunka előzte meg a két kötet, a párkeresés kézikönyveinek megszületését. Az egyik a nőkről vall, a másik pedig a férfiakról, a kapcsolataikról fedetlen formában.

 

 

– Én azt szerettem volna, hogy a férfiak és a nők is kapjanak egy képet arról, mi van a nők lelkében, ők, hogy élnek meg bizonyos dolgokat, például a párkeresés buktatóit, és tudják, hogy mindezt a másik nem hogyan éli meg – nyilatkozta Sándor András író.

A sztárok önéletrajzi regényírója, a 42 kötetes író elmondása szerint nemcsak izgalmas történeteket, hanem nagy kitárulkozásokat is tartalmaznak a könyvek, mindezt valós személyektől. Az est főszervezője szerint fontos, hogy a klasszikus irodalom találkozzon a kortárs írással.

– Egyre több nem Békés megyei írót is bemutatunk. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok is könyvet vegyenek a kezükbe, és ne csak az interneten lógjanak vagy a telefonjaikat nyomkodják – jegyezte meg Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke.

 

FEL