A 007-es hangja az irodalom szolgálatában is áll

2019. február 6. 17:40 | Horváth Szabolcs

Idén lett 13 éves a megyeszékhely legrégebben futó és nagy érdeklődésre számot tartó felolvasószínháza, a Békéscsabai Irodalmi Estek. Az idei második alkalmon a klasszikus műalkotások és a helyi költők, írók remekművei mellett a főszervező régi álma is megvalósult, hiszen hazánk egyik legnépszerűbb szinkronszínésze, Kautzky Armand is ellátogatott az estre.

 

 

Kautzky Armand neve és munkássága hazánkban szinte mindenkinek ismerős. A Jászai Mari-díjas színművészt most élőben láthatta és hallhatta a nagy közönség. Az est díszvendége a rendezvény második részében egy kötetlen beszélgetésen válaszolt a felmerülő kérdésekre.

– Rendkívül dinamikus ilyenkor az est, forr a levegő. Látszik, ha valami kevésbé érdekli a közönséget, ilyenkor másik témára térek át. A hangulat ilyenkor rajtam múlik, nem a költőn, az írón, akinek a szövegével dolgozom. Viszont ez óriási felelősség is, hiszen nem tudok senki mögé odabújni – nyilatkozta a Jászai Mari-díjas színművész.

A főszervező szerint az irodalmi est egyik leglényegesebb célkitűzése a klasszikus és a kortárs műalkotások összekapcsolása. Frankó Attila elmondta: már a következő est műsorterve is készen van.

– A következő alkalom márciusban lesz, amikor az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. Hálás vagyok a sorsnak azért, hogy megszervezhetem ezeket az esteket, amelyek kivonatát Békés megye kisebb településeire, így Telekgerendásra, Kétegyházára, Újkígyósra és Kondorosra is elvisszünk – mondta Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke.

A következő est március 5-én lesz a díszteremben, április 5-én pedig egy kortárs zongoraművészt bemutató estre várják a látogatókat.

FEL