Irodalmi délutánnal zárult a békéscsabai Ünnepi Könyvhét

2023. június 18. 07:15 | Papp Ádám Sándor

Szombaton délután 5 órától irodalmi délutánnal zárult a 94. Ünnepi Könyvhét Békéscsabán. Az eseményen a Bárka folyóirat harmadik kiadványában publikáló Békés vármegyei szerzők, írók olvasták fel műveiket az érdeklődőknek.

Immár több évtizedes hagyomány, hogy az Ünnepi Könyvhetet a Bárka folyóirat szerkesztősége és a Körös Irodalmi Társaság a Szlovák Tájház udvarán egy irodalmi délutánnal zárja le. Az eseményen bemutatták a Bárka folyóirat 2023-ban készített harmadik kiadványát, melyben több Békés vármegyei alkotó írása olvasható. Az irodalmi délutánon továbbá a harmadik kiadványban publikálók közül többen is felolvastak műveikből az érdeklődőknek.

– Minden évben ilyenkor mutatjuk be a Körös Irodalmi Társaság tagjainak az elmúlt esztendőben megjelent könyveit, továbbá a Bárka folyóirat harmadik idei kiadványát. Ez azért is érdekes, mert úgy szerkesztjük, hogy viszonylag sok helyi alkotó van benne, akiket ilyenkor meg tudunk hívni és fel tudják olvasni műveiket. Továbbá tavasszal egy próza és egy líra gálát rendeztünk ugyanabban a témában. Ezekre a felhívásokra beküldött legjobb alkotásokat közöljük a Bárkában – fogalmazott Elek Tibor főszerkesztő.

A főszerkesztő hozzátette: az eseményen a hagyományoknak megfelelően kiosztják a Körösök Gyöngye Díjat, melyet az elnökség ebben az évben Erdész Ádám, a Békés megyei levéltár korábbi igazgatója számára ítélt oda. 

 

Galéria

További programok »

FEL