A bizalom jegyében rendeztek karácsonyi felolvasóestet Békéscsabán

2022. december 13. 13:26 | Papp Ádám Sándor

Évzáró és egyben karácsonyi felolvasóestet rendezett a Körös Irodalmi Társaság hétfőn este a Békéscsabai Jókai Színház Vigadó termében. Az eseményen a társaság alkotó tagjai a bizalom témakörében írtak és olvastak fel verseket, valamint rövidprózákat.

A Körös Irodalmi Társaság az elmúlt években több felolvasóestet rendezett a várakozás, a szeretet és a remény témakörében. A hétfő esti évzáró és egyben karácsonyi eseményen a társaság alkotó tagjai a bizalommal kapcsolatos verseket és rövidprózákat írtak és olvastak fel.

– Elég változatos volt a téma, amelyet most szabadon lehetett kezelni akár prózai, akár vers formában a bizalom kérdését. Egy prózai szöveggel készültem, amelynek címe "Mint aki általérzi", ez egy Kosztolányi reflexió, ami a "Mint aki a sínek közé esett" versre reflektál. Igazából a karácsony környékére tettem a bizalom fogalmat, ahol a szeret és a megbecsülés mindenképpen fontos – mondta a behir.hu kérdésére Fodor György.

 

 

Ezúttal tizennégyen olvastak fel irodalmi műveket, amelyet szakmai és közönségzsűri értékelte. A díjazott alkotások szerzői értékes könyvutalványban részesültek.

– Az elmúlt években már nagyon sok olyan fogalmat felhasználtunk ilyen alkalmakkor, amelyek közkeletűbbek, mint például a szeretet, a várakozás az advent jegyében. Idén úgy döntöttünk, hogy a bizalom legyen az a téma, amelyre a társaság alkotó tagjai egy-egy verset, vagy rövid prózát írnak – fogalmazott Elek Tibor, a Körös Irodalmi Társaság elnöke.

Az elnök hozzátette: a felolvasóest előtt rendezte a társaság a közgyűlését, amelyen az a döntés született, hogy az elkövetkező hónapokban nem zárnak be, hanem működésük érdekében átmenetileg új helyet keresnek.

További programok »

FEL