Távolról is segíti a diákokat az iparkamara

2020. szeptember 17. 18:16 | behir

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immáron negyedik éve készíti el a megye nyolcadikos diákjai számára számukra a továbbtanulásra való felkészülés szimbólumát, a diáknaptárt, melyet 2018-ban Szakképzési Díjra jelöltek.

A találkozás elmarad, a segítség nem – olvasható a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) közleményében. Mint írják, az iparkamara munkatársai a koronavírus-járvány miatt idén csak közvetve tudják átadni a megyei a diáknaptárakat a megye mintegy kétezer nyolcadikos diákjának, akiknek február 15-ig el kell dönteniük, hol tanulnak tovább jövőre. A diáknaptár immáron negyedik éve segíti nyolcadikosokat.

– A diáknaptár azonban ebben az évben az iskolai portára érkezik – tájékoztatott Mészárosné Szabó Anna, a BMKIK szakképzési osztályvezetője. Kiemelte, hogy bár a járványhelyzet miatt nem mehetnek be a gyerekekhez,de folyamatosan keresik azokat a csatornákat, melyeken keresztül az iskolaválasztási információkat is el tudják juttatni.

Kép: BMKIK

 

– Nem lesz pályaválasztási vásár, a középiskolai nyílt napok megtartása is kétséges – hangsúlyozta a szakkpzési osztályvezető. Mint mondta, a szülők, a pedagógusok, a pályaorientálást végző szervezetek közös a felelőssége, hogy a gyerekeket támogassák a döntés meghozatalában.

Forrás: BMKIK

FEL