Diáknaptárral a szakmák irányába

2017. szeptember 9. 09:13 | Szabó Rita

Szakmák tanulására ösztönző speciális diáknaptárakat osztottak szét a békéscsabai Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadikos diákokjainak. A kezdeményezést a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara indította a pályaorientációs programjában.

Békés megye több iskolájába is eljuttatták a naptárakat, összesen kétezer nyolcadik osztályos tanulónak jutott belőle.

- Valódi diáknaptárat osztottunk szét, de elrejtettünk benne olyan információkat, ami a nyolcadik osztályosokat segítheti a továbbtanulásban. Nem titkolt dolog, hogy a kamara a szakképzés propagálásában érdekelt, így leginkább a szakiskolákról és a szakközépiskolákról informálódhatnak a nyolcadikosok - fogalmazott Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztályának vezetője

Békés megyében 34 iskolába juttatják el a diáknaptárokat, kisebb és nagyobb városokba egyaránt. A Lencsési Általános Iskolában a diákok nagy hasznosnak találták a naptárat, és elmondták, hogy a modern forma különösképp megfogta őket.

Csomósné Tanka Ilona pedagógus elárulta, hogy  az utóbbi évek tapasztalatai szerint egyre inkább a szakmák felé fordulnak a gyerekek, vagy pedig, ha úgy döntenek, hogy egy általános gimnáziumba mennek, érettségit tesznek és utána gondolkoznak azon, hogy a későbbiek folyamán valamilyen szakterületen továbbképezik magukat.

A kamara elsősorban azokat az iskolákat kereste fel, amelyek más területen is kérik a segítségüket a pályaválasztás tekintetében. Továbbra is folynak az üzemlátogatások, osztályfőnöki órák és szülői értekezletek a kamara szervezésében a megye egész területén.

 

 

 

További programok »

Oktatás

A békéscsabai önkormányzat második alkalommal hirdetett adventi rajzversenyt

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata második alkalommal hirdette meg a Városi Adventi Gyermekrajz Pályázatot és Kiállítást „ADVENT – MIKULÁS – KARÁCSONY, ahogy én szeretem” témakörökben. A város általános iskoláiból összesen 224 pályamű érkezett az alsó tagozatos gyerekektől. A szebbnél-szebb remekművek vegyes technikával készültek.
2021. november 26. 16:04
FEL