Internetes kedvenc lett a méhek megmentéséért kampányoló méhecske

2019. november 17. 13:38 | behir

Az Instagramon influenszerként hódító méhecske fel akarja hívni cégek, vállalkozások figyelmét egy méhmentő alapítvány támogatására, és ez minden jel szerint sikerül. Évente ugyanis minden negyedik méh elpusztul a nagyüzemi mezőgazdasági tevékenység miatt.

A súlyos helyzetre Európában és Amerikában is többször felhívták már a figyelmet az elmúlt időszakban, de ennyire talán még senkinek sem sikerült, még Morgan Freeman világhírű amerikai színésznek sem.

Morgan Freeman idén az egyik farmját adta oda a méheknek, az új jelenségként tündöklő influenszer méhecske máshogyan segít. Az Instagram sztárja – amelyre itthon a Morzsafarm hívta fel a figyelmet – a BEE FUND nevű francia alapítványnak gyűjt, így segíti a farmereket a méhbarát technológia ellátásában.

A méhek beporzóként segítenek a ökoszisztéma fenntartásában, óriási szerepet játszanak abban, hogy elegendő élelmiszer a Földön. Mint a magyar honlap írja, gyakorlatilag minden harmadik falatot, ami a szánkba kerül, nekik köszönhetünk.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/

 

További programok »

Világ

Robbanás rázta meg Bejrútot

Több halottja és több száz sebesültje van a kedd esti bejrúti robbanásnak az an-Nahar című libanoni napilap és biztonsági illetékesek szerint. Az első hírek szerint egy raktárban tárolt 2700 tonna ammóniumnitrát robbant fel. A libanoni kormányfő nemzetközi segítséget kért, és a felelősök megbüntetését ígérte. Három napos gyászt hirdettek.
2020. augusztus 4. 20:24
FEL