Interaktív programmal mutatják be a lányoknak a tudomány szépségeit

2018. április 18. 19:06 | behir.hu

Hetedik alkalommal rendezi meg április 26-án a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja programsorozatát.

A Lányok Napja egy országos, interaktív, ingyenes program, amit középiskolás, illetve felső tagozatos általános iskolás lányoknak szerveznek. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely számos országra kiterjed és egész Európában azonos napon, április utolsó csütörtökén rendezik meg.

A rendezvények révén a diákok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal, mérnökökkel, kutatókkal, olyan munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni. Számtalan interaktív program várja a lányokat, ahol akár hatalmas gépekkel esztergálhatnak, érdekes kísérletekbe pillanthatnak bele, kipróbálhatják a legújabb technológiai fejlesztéseket, „kütyüket”.

A „Lányok Napja” akció célja, hogy informálja a lányokat a műszaki, technológiai, mérnöki és informatikai pálya előnyeiről, ezáltal bővítve látókörüket, tágítva a munka világáról alkotott képüket. A kampány olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem, vagy ritkán gondolnak, és egyben ösztönzi őket, hogy ezen fontos döntésüket ne az elvárásokra, hanem valós érdeklődési körükre és képességeikre alapozzák.

A Miskolci egyetem békéscsabai partnere a Csaba Metál Zrt.

További programok »

FEL