Ingyenes meleg étel a rászoruló gyereknek a téli szünetben is

Minden önkormányzatnak kötelező biztosítania a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetését a téli szünetben. Ez Békéscsabán sem lesz másként. Két helyi általános iskolában lehet térítésmentesen hozzájutni ehhez a szolgáltatáshoz.

Rendelet szabályozza, hogy az önkormányzatoknak térítésmentesen kell biztosítaniuk az étkeztetést a tanszüneti napokon azoknak a gyerekeknek, akiknek tanulói jogviszonyuk van. Békéscsabán két intézményben, négy kijelölt időpontban vehető igénybe ez a szolgáltatás.

– Intézményünk az egyik helyszín, ahol a szociális étkeztetés biztosítja az önkormányzat. Itt és a Lencsési Általános Iskolában meleg ételt kapnak a rászoruló családok, gyermekek a téli szünetben. A mi iskolánkban főként a körzetünkben lakó gyerekek és szüleik jönnek az ebédért, azt elviszik, és otthon el tudják fogyasztani – fogalmazott Kucseráné Szabó Mária, az Erzsébethelyi Általános Iskola intézményvezetője.

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója arról tájékoztatott, hogy idén 60-an jelezték igényüket a szünidei meleg ételre.

– A nyári időszakban, a tavaszi és az őszi szünetben, valamint a téliben is kötelességünk biztosítani a rászorulók étkeztetését. Minden évben, így most is megteszünk mindent azért, hogy a két telephelyen, ahova kiszállítjuk az ételeket, ott tudjuk biztosítani ezt a kötelező ellátást – emelte ki Bíró Csaba.

 

Megosztás:

Címke: , , ,