Informatikai eszközöket adományoztak

2017. október 12. 07:05 | behir

A Budapest Bank használt, jó állapotban lévő informatikai eszközöket adományozott a békéscsabai Kereskedelmi-, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány számára. Az alapítvány a Békéscsabai Szakképzési Centrum fennhatósága alatt működik, amellyel a pénzintézet júniusban hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a képzések még korszerűbbé és a fiatalok tudásának versenyképessé tétele érdekében.  

Az öt notebookot és 18 asztali számítógéphez használható monitort a Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központjának munkatársai adták át a Kereskedelmi-, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány képviselőinek. Az eszközök a munkatársak javaslatai alapján a bank jótékonysági munkatársi csapatának közreműködésével jutottak el az érintettekhez. A Budapest Bank júniusban a mostanihoz hasonló akció keretében a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnak adományozott 24 használt számítógép monitort és 4 számítógépet az intézmény munkájának elősegítésére. Idén Békéscsabán 183 eszköz, országszerte több mint 500 IT eszköz, 393 monitor és 119 asztali gép, illetve laptop talált ily módon gazdára.

„A Budapest Bank és a Békéscsabai Szakképzési Centrum 2017 júniusában stratégiai megállapodást kötött, amelyben közös célokat fogalmaztunk meg a közeljövőre vonatkozóan. Fontos számunkra, hogy támogassuk a fiatal generációt, biztos és használható tudással járuljunk hozzá karrierjük fejlesztéséhez. Igyekszünk minél szorosabb kapcsolatot kialakítani a békéscsabai oktatási intézményekkel, hiszen közös érdekünk, hogy a megfelelő feltételeket biztosítsuk a térség fiataljainak, hogy itt a megyében képzeljék el jövőjüket” – mondta el Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője az adomány átadásakor.

 

További programok »

Itthon

Közel 12 ezren szedik pénteken az útszéli szemetet

A Magyar Közút Szemétgyűjtési programot hirdetett "Jobb ha el se dobod" címmel, melynek nemcsak a szemét eltűntetése a célja, hanem a szemlélet formálás is. Átlagosan mintegy 12,5 millió kilogramm illegálisan kihelyezett és eldobált szemetet gyűjtenek össze évente az utak mentén. A szemétszedés idejére egyes helyeken ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítania a közlekedőknek.
12:20
FEL