Újabb járműveket kapott a Békéscsabai Szakképzési Centrum

2019. november 7. 15:48 | behir

A Meszlényi-Autó Kft. az előző tanév végén két gépjárművet adományozott a Békéscsabai Szakképzési Centrumnak (BSZC). Csütörtökön újabb két autót adtak az iskolának telephelyükön, az Almáskerti Ipari Parkban, így a diákok már négy kocsin tanulhatják az autószerelés fortélyait.

A gépjárművek kulcsait Meszlényi György, a Meszlényi Autó Kft. ügyvezető igazgatója adta át Mucsi Balázsnak, BSZC főigazgatójának. Meszlényi György elmondta: közel harminc diákot foglalkoztatnak, hiszen számukra fontos az utánpótlás. Hozzátette azt is, hogy egyre többen érdeklődnek az autós szakmák iránt, az átadott autók segítségével pedig azokat az autókat, azokat a technikákat tanulmányozhatják a diákok, amelyekkel ma az utakon is találkozhatnak.

Mucsi Balázs kiemelte: az adomány egy megerősítés arról, hogy érdemes együtt dolgozni az intézménnyel. Megjegyezte, hogy az autókereskedés saját forrásából segíti őket, és a legfrissebb technológiai újításokat is megosztják a szakoktatóikkal.

– A Meszlényi-Autó Kft. legfelkészültebb kollégái továbbképzésen vesznek részt, első kézből hallanak a legújabb trendekről, és utána ennek a tudásnak egy részét átadják nekünk – fogalmazott Mucsi Balázs.

Az átadón elhangzott az is, hogy a 2020/2021-es tanévtől átalakul a szakképzési rendszer. Az autószerelő és az auto-elektronikus szakmák helyett új választható szakmák lesznek majd: a gépjármű-mechatronikai technikus (5 éves) és a gépjármű mechatronikus (3 éves).

 

További programok »

FEL