Másfél millió forintos adomány a banktól a koraszülött mentőre

2018. március 7. 15:39 | behir

A Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központ munkatársainak gyűjtését a bank kiegészítette, így a tegnapi napon 1,5 millió forintos adományt adtak át a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak. Az alapítvány a mentőautóba beszerelt betegőrző monitorok megvásárlására fordította az összeget.

Az átadott összeg egy részét – 82 ezer forintot – a békéscsabai bankműveleti központ dolgozói gyűjtötték össze a tavaly év végi jótékonysági süteményvásár során, a Budapest Bank pedig 1,5 millióra egészítette ki az adományt.

„A bankműveleti központ munkatársai évek óta hagyományosan minden decemberben jótékonysági süteményvásárt szerveznek, és a befolyó összeget a bank és dolgozói számára fontos ügyet támogató helyi civil szervezetnek juttatják el” – mondta el Lasetzky Frigyes, a békéscsabai bankműveleti központ vezetője az adomány átadásakor. „2016-ban már támogattuk a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt, mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy a megyének saját, koraszülötteket ellátó mentőautója legyen. Már akkor szó esett arról, hogy a beszerzés csupán az első lépés, a működtetéshez és fenntartáshoz további támogatásra van szükség, így esett a választásunk ismét az alapítványra” – tette hozzá.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed neonatológus főorvos, az alapítvány kuratóriumának elnöke az adományátadó eseményen elmondta, hogy bár a mentőautó szeptember 30-ai átadása óta a nagy értékű eszközök 90 százalékát beszerezték, vannak még további, megvásárolni szükséges eszközök. Kiemelte: „Megkezdődött az életmentő és egyéb kiegészítő eszközök beszerelése a Viharsarki Koraszülöttmentő-autóba. A kivitelezéssel párhuzamosan zajlanak a műszaki és egyéb engedélyeztetési eljárások is, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a speciálisan a koraszülöttek ellátását segítő mentőautó elkezdhesse munkáját.  Reményeink szerint mindez körülbelül két hónapot vesz igénybe. Az alapítvány ugyanakkor folytatja az adományok gyűjtését is, amelyek néhány hónapja már a jármű működtetését szolgálják.”

 A Budapest Bank 2006-ban hozta létre a Békéscsabai Bankműveleti Központot. Ma közel 800 kolléga – gyakorlatilag a bankcsoporti munkatársak harmada – dolgozik a Csaba Centerben lévő központban, így a Budapest Bank Békés megye egyik legnagyobb munkáltatója. Az elmúlt évtizedben a pénzintézet összesen több mint 200 millió forintot adományozott sport-, oktatási- és kulturális célok támogatására, békéscsabai programok megvalósítására. Ennek részeként 2013-ban indult a Budapest Bank Békéscsabáért Program, amely keretében 100 és 500 ezer forint közötti összegekre pályázhatnak azok a nonprofit szervezetek, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez.

 

 

További programok »

Itthon

Szabó István és az ügynökmúlt árnyai

A Magyar Filmakadémia Egyesület szerdai közleménye szerint Szabó István filmrendező nem veszi át életműdíját a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén. A rendezőt a kitüntetéssel kapcsolatban többen kritizálták, ezért mondott nemet a díjátadón való megjelenésre.
2020. február 26. 18:28
FEL