Imre Gyuri, a százlábú médium

2021. április 26. 14:17 | Such Tamás

A 240 sec. című mini portréfilm-sorozatunk videóiban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Hiszen négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is leolvadjon a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal a békéscsabai Imre György fotós következik.

Imre György… mit Imre György? Imre Gyuri! Tehát… Imre Gyuri épp 15 esztendeje fotografál a Békés Megyei Hírlapnál. Az elmúlt másfél évtizedben szinte a megye minden négyzetcentiméterét dokumentálta, azonfelül számos díjjal, elismeréssel büszkélkedhet. Ebben a moziban azonban nem fotózásról mesél, hanem a bonsaiairól.

 

Imre György és Ujházi György – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Imre Gyuri és Csapós Gyuri – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

A minap a titkos kertjében jártunk, ahol a kvázi nyugodt „japán tempóval” ellensúlyozza a mindennapos pörgéseit. (A fotózáson és a bonsai-on kívül egyebek mellett tagja a Békés megyei Culinary Teamnek, amellyel nemzetközi versenyeken domborít, azonfelül kreatív fotózást tanít a Szegyában – egyszóval napi 24 órából 25-öt van fenn.)

Ahol bambuszból van a kerítés című miniportrénk ma 18 órától debütál, amely még több, izgalmas részletet mesél el: És akkor: egy-kettő-három! Csapó!

 

 

 (Ahol bambuszból van a kerítés mozi stáblistája: Berényi Nagy Vanda – a munka megmentője; Such Tamás – leesett borostájú kérdező és Ujházi György – képi gondolkodó. Külön köszönet Vincze Attilának, hogy felolvasta a számára elsőre keszekusza felolvashatatlant.)

 

Galéria

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL