„Imádom az esőt, olyan jól esik”

2021. február 5. 13:42 | Such Tamás

Épp vezettem, amikor elkezdett szemerkélni. Majd megálltam a lottózónál, beleszagoltam a kora tavaszba és bementem. Két fiatal nő állt előttem a sorban. Amikor végeztek, kiléptek, és az egyikük azt mondta, „Jaj, esik!”.

Miután beikszeltem a világ legjobb öt számát, ismét a kormányt fogtam. Ahogy a játszótér mellett elhaladtam, megláttam egy nőt, aki kényelmesen hátradőlve esőzik. Általában az emberek ebben a testtartásban napozni szoktak.

A téma a kocsiból a játszótéren hever. Amúgy még menet közben felismertem Filyó Editet, az egyik kórházi sorstársamat.

 

 Filyó Edit, aki épp esőzik – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Filyó Edit, aki épp esőzik – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Mire kiszálltam, már az egyik szomszédja állt mellette, aki azt hitte „baj” van. Majd a szomszéd elment, nekem meg Editke csak annyit mondott:

„Imádom az esőt, olyan jól esik. Biciklizni is szeretek az esőben.”

Hozzátette, korábban óvónő volt, és hóban, sárban, napsütésben, esőben mindig biciklivel járt dolgozni.

Azt követően elmesélte, hogy amikor hajnalban, a műtét után felébresztették, a nővér azt mondta, „Köszönöm ezt a csodálatos ébredést!” „Mit köszön?” „Maga mosolyogva ébredt. Ez nagyon ritka.” „De hát elszaladt a nyúl!”

(Az utolsó mondatot sem a nővérke, sem ő nem tudta megfejteni.)

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL