Ilyen lesz: videón az M44-es út

2017. január 20. 16:57 | Zsíros András

Látványos animáció készült a leendő M44-es útról, ami a nyomvonal mellett bemutatja a fontosabb csomópontokat, átjárókat és hidakat is.

Tavaly áprilisban tett ígéretet a miniszterelnök Békéscsabán, hogy a Modern Városok Programban megépül az M44-es gyorsforgalmi út. Azóta már kiválasztották a kivitelező cégeket, decemberben pedig le is tették Kondoros mellett az első szakasz alapkövét. A kétszer két forgalmi sávos autóút célja, hogy Békéscsaba bekapcsolódjon az ország gyorsforgalmi úthálózatába. A fejlesztés költségeit teljes egészében magyar források fedezik. Az első szakasz alapkövét december 21-én tették le Kondoroson.

A megvalósítandó tervekről a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. látványos videót készített, amit a napokban tettek közzé. Az animáció szemléletesen mutatja be a négy külön szintű csomópontot, a pihenőket, valamint a Körösön átívelő új hidat is.

A munkálatok a megelőző régészeti feltárásokkal kezdődnek. Ennek pontos időpontja az időjárás függvényében leghamarabb februárra várható.

További programok »

FEL