Így néz majd ki kívül-belül a csabai sportkollégium

2020. július 21. 14:09 | Varga Diána

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) látványos képeken mutatja meg, hogy milyen lesz az akadémiához kapcsolódó sportszálláshely.

Az, hogy Békéscsabán röplabda akadémia létesül, talán már senki számára nem újdonság – a projekt a Modern Városok Programhoz kapcsolódó beruházás leglátványosabb eleme pedig már el is készült, hiszen az akadémia munkacsarnokát már használatba is vették a játékosok. A nyugat-európai léptékű létesítményről és a hozzá kapcsolódó hírekről ide kattintva olvashat bővebben.

Jogos lehet a kérdés, hogy a BRSE hol szállásolja majd el az akadémistákat, ugyanakkor egy részletes megvalósíthatósági tanulmány arra mutatott rá, hogy egy külön sportakadémiai kollégium megépítése, illetve működtetése Békéscsabán nem lenne költséghatékony. Ám az egyesület talált egy olyan megoldást, amely reális alternatívaként szolgálhat – közölte érdeklődésünkre a BRSE. 

Az új sportkollégium várhatóan a Békéscsabai Szakképző Centrum (BSZC) Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégiumában, a már meglévő leánykollégium épületére kerülne, egy új emelet ráépítésével. Ezzel a jelenleg 102 fős leánykollégium kapacitása 142 fősre emelkedhetne.

A szálláshely terveztetésére a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt biztosított forrást, a beszerzési eljárást a békéscsabai MLR Studio Kft. nyerte, amely határidőre prezentálta a dokumentációt. A tervek egyelőre koncepcionálisak, így nincs meghatározott befejezési határideje – az egyesület azt ígéri: azon dolgoznak, hogy minél hamarabb elkészüljenek a szálláshelyek.

 

Galéria

További programok »

FEL