Igazi küzdőnek készül a szombathelyi kick-box világbajnokok kisbabája

2020. május 3. 16:39 | Papp Ádám Sándor

Nem várt körülmények között lesz szülő Marton Klára és Dancsó „Kicsi” Zoltán. A magyar kick-box két korábbi klasszisa júliusra várja első gyermekét, aki feltehetően még a járványveszély alatt jön majd a világra – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A korábbi edző-tanítvány páros 19 éve társak a magánéletben is, bár most az ő életük is alaposan megváltozott, a háromszoros világbajnok Marton Klára a bizonytalanságok ellenére is nyugodtan mesél a meglepetésként érkező babáról.

- Nem titok, hogy többet vártunk vele, de nem görcsöltünk rá. Természetesen érkezett az életünkbe, teljesen váratlanul. Tavaly augusztusban nagyon hosszas vívódás után eljöttem a munkahelyemről, ahol tizenhárom évig dolgoztam. Egy ideje már szerettem volna csak az edzősködéssel foglalkozni, sokat stresszeltem emiatt és miután végre meghoztam a döntést, a második hónapban terhes lettem. Még nem tudtuk, hogy a pocakomban van, amikor altattak egy kisebb, szöveti szintű bőrgyógyászati műtét miatt. Most veszélyhelyzet van, de a baba ezt is átvészeli és ebben az időszakban születik meg, szóval szerintem óriási küzdő lesz – fogalmazott Marton Klára.

A 38 éves kick-box edző és párja, a számos világ- és Európa-bajnoki címmel büszkélkedő, a Magyar Kick-box Szakszövetség light-contact és kick-light szakágának szövetségi kapitányi posztját betöltő Dancsó „Kicsi” Zoltán is komoly munkát végez az utánpótlás nevelésében. Ezért ritkaságszámba megy, hogy most rengeteget vannak együtt, több idejük van az otthonuk alakítására és a közös sportolásra is. A Controll SE korábbi versenyzőnője a sportmenedzseri és kick-box edzői diploma mellett több szakirányú képzést is elvégzett, mindezt a tudást felhasználva a mai napig heti háromszor tornázik.

- A terhesség kezdete óta figyelek azokra a szempontokra, amikre kell. Ha érzem, hogy valami már nem esik jól, azt lecsökkentem vagy el is hagyom, mivel már a harmadik trimeszterbe léptem. Emellett Zolival nagyokat sétálunk zöld területen és ő külön is erősít, zsákol, formában tartja magát. Nálunk nincs leállás, nem hagyjuk el magunkat, meg példát is kell mutatnunk – mondta a klasszis.

Az edzőpáros munkája jelentős részét most kénytelen otthon végezni, onnan instruálják tanítványaikat. Marton Klára az óvodás és iskolás csoportot vezeti, Zoltán a 13 éves kor felettieket edzi és indítanak kezdő tanfolyamokat is. Március 11-én tartották az utolsó óráikat, azóta a veszélyhelyzetre való tekintettel már nem vehették igénybe az általuk bérelt iskolai tornatermet. A sors fintora, hogy épp áprilisban szerették volna megnyitni saját edzőtermüket, amit teljes egészében ők álmodtak meg és kezdtek el berendezni.

– Számunkra ez most egy patthelyzet. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a sportolóinkkal, én minden héten a megszokott edzési napokon teszek elérhetővé a gyerekek számára edzésterveket. Ez egy bővebb, szöveges iránymutatás, amiben gyakran írok motiváló gondolatokat, és kiegészítem egy-egy videóval, vagy a szépülő edzőteremről készült képpel, amely a csapat új otthona lesz a jövőben. Zoli is tartja a kapcsolatot a válogatott tagokkal, megkapják tőle az útmutatást, mit, hogyan kellene csinálni, legyen szó akár futó, vagy technikai edzésről. Ők már önállóan is tudnak dolgozni, de valódi kontakt hiányában egy küzdősportban most nagyon nehéz fejlődni – mondta Marton Klára.

 

Forrás: Magyar Kick-box Szakszövetség

További programok »

FEL