Igazi Csíki Sör a csabai kolbászhoz

2016. október 27. 14:02 | behir.hu

A jubileumi, 20. Csabai Kolbászfesztiválon a Hargita-hegység lábánál eredő források tiszta vizéből és csak minőségi alapanyagokból készülő Igazi Csíki Sört is kortyolhatnak a vendégek a csabai kolbász után és a koncertek közben.

Az Igazi Csíki Sört egy szakértő és a csíki sörfőzés hagyományai iránt elkötelezett csapat állítja elő Csíkszentsimonban. A receptet, szintén helyi erővel, a helyi hagyományokra építve, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel közösen dolgozták ki.

A sörkészítés technológiájában a hagyományok követésére törekszenek, így a főzés során betartják az 1516-os bajor tisztasági törvényt (Reinheitsgebot), ami azt jelenti, hogy csak árpamaláta, komló, élesztő és víz van az Igazi Csíki Sörben. Az eredeti söralapanyagok kiválasztásánál elsődleges szempont a minőség, így kisüzemi laboratóriumunkban ellenőrzik, hogy az árpamaláta az ideális keményítő és fehérjetartalommal rendelkezzen. Mellé – főzés közben – a legjobb minőségű segesvári komló kerül, ez adja meg a jellegzetes kesernyés ízt.

A lefőzött sörlé természetes úton érlelődik, a folyamatot enzimekkel és más adalékokkal nem gyorsítják fel. A régies főzési eljárások mellett biztosítják a tiszta környezetet, a megfelelő hőmérsékletet, és szigorúan megőrizzük a természetes érlelési folyamatokat. 

Az Igazi Csíki Sört nem pasztörizálják, ezzel is gazdagabb ízvilágot nyújt fogyasztójának. Így születik meg az Igazi Csíki Sör, egy magas 6% (V/V) alkoholtartalmú, Bock típusú lager sör, amely üdít a csabai kolbász után és felvidít a koncertek közben.
 

FEL