Időben váltsuk ki gyógyszereinket

2016. december 22. 10:18 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az ünnepek alatt a gyógyszertárak sem lesznek nyitva. A legszükségesebb gyógyszereket csak az ügyeletes patikákban szerezhetjük be, de egy kis felkészüléssel, és az alapvető gyógyszerek beszerzésével elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

Már mindenki az ünnepekre készül. A legtöbben beszerezték a karácsonyfát és az ünnepi ebéd alapanyagát is. De nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy karácsonykor csak az ügyeletes gyógyszertárakban szerezhetjük be a legszükségesebb gyógyszereket, nem árt előre felkészülni.

A szakemberek szerint fontos, hogy minden háztartásban legyen láz és fájdalomcsillapító, valamint allergia elleni szer. Ezen felül a téli időszakban az sem árt, ha van vitaminkészítmény is. A kisgyermekes családokban, pedig mindenképpen figyeljenek arra, hogy a csecsemőknek adható gyógyszerek mellett, megfelelő mennyiségű tápszer is legyen otthon.

–Akinek krónikus betegsége van, annak a háziorvosa tud róla, meg ő maga is tud róla, hogy mit szed. Tehát értelem szerű, hogy egy diabéteszes, tehát cukorbetegségben szenvedő, vagy vérnyomás problémákkal, egyebekkel küszködő ember az ne számolja ki tablettára a gyógyszert. – hangsúlyozta dr. Takács Géza gyógyszerész, a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet Intézményi Gyógyszertárának munkatársa.

Békés megyében több városban lesznek nyitva ügyeletes gyógyszertárak karácsonykor. A szakemberek mégis azt javasolják: felelősen készüljünk az ünnepekre, ne kelljen akár több kilométer utaznunk egy lázcsillapítóért.

További programok »

FEL