Gyógyszertárak nyitva tartása az ünnepek alatt

2022. december 25. 10:39 | Mikóczy Erika

Az ünnepek táján a patikák is zárva tartanak, de ha váratlanul mégis gyógyszerre lenne szükségünk, az ügyeletes vagy készenléti gyógyszertárak Békés megyében is tudnak segíteni.

Az ünnepek előtt általában nemcsak a karácsonyi asztalravalót vásároljuk meg, hanem – ha szükségünk van rá – gondoskodunk a gyógyszereink beszerzéséről is. Persze akármilyen előrelátóak is vagyunk, adódhatnak váratlan helyzetek, amelyekre nem tudunk előre felkészülni. Ilyenkor jól jöhet, ha tudjuk, melyik gyógyszertár tart nyitva a településünkön, vagy a közelben. 

Az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárakat listája elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján ide kattintva.

Az OGYÉI oldalán megjelenő felületen (amely úgy néz ki, mint a lent látható fotó) értelemszerűen be kell írni, hogy melyik településen és melyik napon keresünk patikát, így nem kell feleslegesen keresgélnünk és gyorsabban hozzájuthatunk az ünnepek alatt is a szükséges gyógyszerekhez.

 

 

 

További programok »

FEL