Január 4-től új gyógyszertári ügyeleti rend lesz Gyulán

2020. január 3. 10:13 | behir

Úgynevezett készenléti-ügyeleti rendet vezetnek be 2020. január 4-től Gyulán – olvasható a wagnerpatika.hu/ugyelet oldalon. Ennek az a lényege, hogy a rendes nyitva tartás mellett ügyeleti és készenléti időszakot különböztetnek meg.

Az új gyógyszertári ügyeleti rend szerint a legtovább nyitvatartó patika a zárástól számítva este 10 óráig tart ügyeletet. Este 10 után készenléti ügyeletet tartanak reggelig.

Készenléti időszakban a gyógyszer kiadását a készenlétben lévő gyógyszerész telefonon történő behívása esetén 30 percen belül biztosítja. A készenlétben lévő gyógyszerész telefonszáma: 30/972-2306 – olvasható a tájékoztatóban.

Az ügyeleti időszak hétfőtől péntekig 19–22 óráig, szombaton 18.30–22 óráig,  vasárnap és ünnepnap 8.00–22 óráig tart. A készenléti ügyelet 22 órától másnap reggel 7.30 óráig, vasárnap és ünnepnap reggel 8 óráig tart.

Forrás: gyulaihirlap.hu

Gyula

Gyulán is létesült okos zebra a gyalogosok védelme érdekében

Újabb okos zebrával bővült Békés megye – Ezúttal Gyula központjában, a nagy forgalmú Béke sugárúton létesült egy kivilágított gyalogosátkelőhely. A kezdeményezéshez korábban Orosháza és Békéscsaba is csatlakozott. A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatának elsődleges célja a közlekedésbiztonság, azon belül pedig a gyalogosok védelme.
06:56
FEL