Ideiglenes helyen működik az orosházi kórház gyógyszertára

2023. augusztus 9. 09:17 | behir.hu

Megkezdődött a bővítés az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet gyógyszertárában, ezért néhány méterrel arrébb költözött a patika. Ezzel egy időben a felújítás miatt lezártuk a gyógyszertár melletti bejáratot a laboratórium felé.

Megkezdődött a bővítése az udvarról nyíló intézeti gyógyszertárnak, amely azonban a felújítás ideje alatt is üzemel. Az ideiglenes patika a mostanitól néhány méterrel visszább, az udvarról egyszerűen megközelíthető helyen, egy lépcsős bejárón keresztül szolgálja ki a vevőket. A felújítás hetei alatt itt lehet majd kiváltani a gyógyszereket. Sajnos itt nincs ügyféltér, amiért a vásárlók türelmét és megértését kérik, viszont a beruházás után egy nagyobb és tágasabb gyógyszertár fogadja majd a vevőket.

Mivel a beruházás részeként – az akadálymentes megközelítést biztosítandó – felújítják a gyógyszertárhoz vezető lépcsőt, rámpát és az előtér tetőszerkezetét is, ezért a patika melletti, a laboratóriumhoz vezető átjárót lezárták. A kórházba a fedett átjáró alatt elhaladva, a nemrégiben szintén felújított “nyaktag” résznél lehet bejutni.

A gyógyszertárban jelentősen bővül majd az ügyféltér és az eladótér, biztosított lesz a mozgásukban valamilyen módon korlátozottak kiszolgálása is, a szükséges mértékben kicserélik az elavult nyílászárókat, az ajtó fölé pedig légfüggönyt szerelnek. Így az eddiginél tágasabb, kényelmesebb helyen tudják kiszolgálni a vevőket.

További programok »

Itthon

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL