Több békéscsabai gyógyszertárban sem tudják kiadni a gyógyszereket

2021. április 30. 10:12 | Papp Ádám Sándor

Összeomlott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) weboldala, így problémák merültek fel a gyógyszertárakban a gyógyszerek kiváltásában.

A behir.hu egyik olvasója jelezte, hogy a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának gyógyszertárában nem tudták kiadni gyógyszerét péntek délelőtt. Szerkesztőségünk megkeresésére kiderült, hogy a probléma nem egyedi, mivel többek között az Isteni Gondviselés Gyógyszertárában sem lehet hozzájutni az elektronikusan feltöltött orvosságokhoz.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben ma reggeltől Pfizer-vakcinára is lehetett időpontot foglalni a kórházi oltópontokra. Vélhetően a nagy érdeklődés okozhatta az EESZT leterheltségét, összeomlását.

További programok »

Itthon

Hőség - A jövő héten 40 fok közeli meleg is lehet

A következő napokban tovább erősödik a kánikula, többfelé 40 fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. A hétvégére mérséklődik néhány fokkal a meleg. Ezzel együtt egész héten sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
17:06
FEL