Idén is online köszönti a Német Nemzetiségi Önkormányzat Mikulása a gyerekeket

2021. december 4. 08:27 | Such Tamás

Közel 130 németül tanuló békéscsabai általános iskolás diákot idén is online köszönti a Német Nemzetiségi Önkormányzat Mikulása. (A köszöntőmozit a Békéscsabai Médiacentrum készítette péntek este, a főtéren.)

– A koronavírusi előtti időkben, Mikulás napján körülbelül 120-130-an összegyűltünk egy nagyobb teremben, ahol a gyerekek, csoportonként egy kis műsorral kedveskedtek a télapónak – meséli Bíró József, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, miközben a Csabagyöngye halljában várjuk a télapót.

 

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Mikulása – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Német Miklós, a balján Kossuth Lajos, de hol vannak a krampuszok? – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

A német Mikulás – nem mondunk nevet – Mittag Roland (némettanár) évek óta ölti magára a piros színű püspöki ruhát, a gyönyörű süveggel.

Ezúttal az iskolások videón küldték el a műsorukat az önkormányzatnak, akik a télapó – szintén – kismozis köszöntőjével válaszolnak december 6-án, hétfőn. Azonfelül a gyerekek a sulijukban kapják meg a megérdemelt ajándékcsomagjukat.

 

Galéria

 

– A Mikulás Németországból származik? – kérdezem Rolandot, amikor már (der) Nikolaus-szá vált. – Ausztriából! (Roland osztrák származású) Amúgy Törökországból. – Hány nyelvet beszél? – A török mellett? Angol, német, magyar, spártai.

Majd mire a főtéri szabadtéri műterembe átsétáltunk, legalább vagy nyolcan megállították egy szelfire – mindennek Fazekas Robi operatőr kollégánk itta meg a levét: majd' szétfagyott.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Mikulása – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL