Idén is elrajtolt a 4-Labda Bajnokság

A csapatok négy sportágban mérték össze tudásukat.

Idén is megrendezték a 4-Labda Bajnokságot a Szent István Egyetem Sportcsarnokában. Az egész napos esemény jó alkalmat ad arra, hogy a versenyre jelentkezők lemozogják a megterhelő karácsonyi ebédeket és vacsorákat a szervezők szerint.

Ebben az évben összesen tizenegy baráti társaság nevezett a 4-Labda Bajnokságra. A mozogni vágyók egy része szórakozásként, baráti találkozóként tekintett a versenyre, amit a hangulat is igazolt. A háromfős csapatok labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában és tollaslabdában mérték össze tudásukat.

– Az ünnepek után ez egy nagyon jó mozgás, mindenkinek tudom ajánlani, megmérettetheti magát olyan sportágakban is, amit nagyon ritkán láthatunk például az olimpián is, ez a tollas, ami ugyanolyan nehéz, mint a röplabda és a foci. Tényleg szórakozás ez a nap, a régi ismerősökkel találkozhatunk, úgyhogy buli az egész – fogalmazott az egyik játékos, Tarkó Ákos. 

A versenyzők közül sokan évek óta részt vesznek a 4-Labdán, Márkus Gábor például 14. alkalommal lépett pályára. – Egyrészt azt jelenti számomra, hogy a két ünnep között lemozogja az ember azt, amit karácsonykor összegyűjtött magára, másrészt olyan sportágakban is meg tudja méretni magát, amiben egyébként év közben nem sportol. Én például inkább röplabdázom, kosárlabdázom, a foci és a tollas kiesik, de tetszik benne, hogy egy olyan csapatot kell összeállítani, amely mindenben megpróbál jó lenni.

A Szent István Egyetem Sportcsarnokában zajló mérkőzéseket párhuzamosan játszották; a csarnokot négy részre osztották, így egymás mellett dőlt el egy-egy röplabda-, vagy focimeccs. Kormos Mihály szervező elmondta: a bajnokság tizenhat éves múltra tekint vissza

–  Már a legelejétől kezdve nagyon sokan voltak és ezt szintet tudtuk is tartani. Folyamatosan változnak a csapatok, akik eljönnek erre a rendezvényre, nagyon jól érzik magukat, hiszen két ünnep között nem sok sportolási lehetőség van. A sok bejgli, illetve töltött káposzta után pedig ki is szeretnék magukból ezt mozogni a nevezők. 

A játékosok között nem csak békéscsabaiak, hanem szegediek, gyulaiak, de még Szerbiából érkezők is voltak. Talán először fordult elő a verseny hosszú történelme alatt, hogy meglepetés nélkül fejeződött be a rendezvény. A legjobb négy közé a korábbi évek sikercsapatai jutottak be, igaz a Gyulai Kolbászok nagyon szorongattak, közel álltak az elődöntőhöz, de nem sikerült nekik a bravúr.

Egyik ágon a címvédő ADR Team jutott a fináléba, míg a másikon a sokszoros győztes Márkus Gábor vezette Ö-Rexik. Röplabda és labdarúgás után egyenlően álltak a csapatok. Az ADR 11-4-re nyert kosárban, így karnyújtásnyira került az aranyhoz. Tollaslabdában azonban az Ö-Rexik diadalmaskodott, egyenlített. Nagy számolás után kiderült, hogy a lehető legkisebb különbséggel az ADR Team védte meg címét és ült fel újra a trónra. A bronzérmet  a háromszoros győztes Tökászok a köbön nyerte meg, de itt is a lehető legkisebb különbséggel. A "Félig csokis, félig tejszínhabos gofri" gárdájának nyerni kellett fociban a 3. hely megszerzése érdekében. 5-5-nél, hogy az a labda áthaladt a gólvonalon vagy sem azt csak "sólyomszemmel" lehetett volna megállapítani, így picivel, de lemaradtak a dobogóról.
 
Végeredmény:
1. ADR Team (Lázár Attila, Pesti Roland, Nikolic Danila)
2. Ö-Rexik (Márkus Gábor, Tátrai Sándor, Farkas Baráti Attila)
3. Tökászok a köbön (Bodó János, Stoica Flórián, Hornok Péter)
4. Félig csokis, félig tejszínhabos gofri (Tímár Tamás, Jancsika Árpád, Szegedi Szabolcs)
5. Kokik (Csányi Roland, Filius István, Fülöp Norbert)
6. Center Fitness (Huszár János, Tarkó Ákos, Korcsmáros Péter)
7. Gyulai Kolbászok (Kertész Ferenc, Kertész Balázs, Galbáts István)
8. AGK Team (Kovács Orsolya, Balogh László, Kmetykó Kevin)
9-11. BMC (Kovács Dávid, Hrabovszki Róbert, Busi Ottó),
Szuper Hármas (Lázár Anikó, Szakadáti Norbert, Lázár Ákos),
IronMan (Jancsika Ákos, Kliment László, Petrich Bence)

Megosztás:

Címke: , , , , , ,