Húsz százalékkal nőhet idén az online kereskedelmi forgalom

2018. október 9. 06:46 | behir

A magyarországi online kereskedelmi forgalom idén 20 százalékos növekedéssel megközelítheti a 440 milliárd forintot - mondta a Világgazdaságnak Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapítója és ügyvezetője. 

A cikk emlékeztetett arra, hogy az első félévben 23,6 százalékos bővülést mért a Központi Statisztikai Hivatal. Kiemelte, hogy az idei bővülésben jelentős szerepet játszott a nyári labdarúgó-világbajnokság, amelynek hatására 70-80 százalékkal nőttek a televízióeladások. Az online értékesítés már a teljes hazai kiskereskedelmi volumen 6 százalékának felel meg, ami régiós összevetésben is versenyképes mutató. Magyar trend, hogy koncentrálódik a piac, a forgalom mind nagyobb százaléka realizálódik a tíz legnagyobb webáruháznál.

 

Forrás: MTI

További programok »

Gazdaság

A szélsőséges időjárás ronthatja a búza idei minőségét és mennyiségét

Megfelelő ütemben halad az őszi búza betakarítása Békés megyében. A gazdálkodók idén 101 ezer hektáron vetették el a kalászos növényt, a termény 25 százalékát már sikeresen le is aratták. A szakemberek a mennyiséggel és a minőséggel kapcsolatban elmondták, hogy a kora tavaszi aszály, majd a több napos esős időjárás miatt gyengébb évet zárhatnak, mint tavaly.
08:12
FEL