Hozz egy labdát, egy mosolyért!

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület idén is megszervezte jótékonysági labdagyűjtési akcióját.

Hozz egy labdát, egy mosolyért! Ezzel a jelmondattal rendezte meg jótékonysági labdagyűjtési akcióját a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület! A klub az összegyűjtött játékokat a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete segítségével juttatta el a rászorulóknak.

A karácsony előtti utolsó hazai mérkőzésekre a BRSE-szurkolók közül sokan labdával a kezükben érkeztek. Akik így tettek a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő párharc két találkozóján és segítettek, azok ingyenesen léphettek be.

–Van egy baráti társaságunk, akikkel egy kispályás csapatot alkotunk és úgy gondoltuk, hogy aláírásunkkal egy labdán nagy-nagy örömöt szerezhetünk egy gyerkőcnek. – mondta Csicsely Mihály.

A csabai gárda mindkét mérkőzést 3-0-ra nyerte és bejutott az elődöntőbe. A visszavágó végén a drukkerek egy látványos élőképet festettek, hiszen egy megadott jelre, egyszerre dobták a labdákat a küzdőtérre.

A klub fontosnak tartja, hogy minél több jótékonysági akcióhoz csatlakozzon és megmozgassa a szurkolókat, valamint az egyesülethez közel állókat.

–Mindig szívesen állunk a jó ügy mellé, ilyenkor karácsonykor különösen fontos, hogy a rászorulóknak, akiknek nincsen annyi lehetőségük, azoknak segítsünk, mosolyt tudjunk csalni az arcukra, így a Vöröskereszttel karöltve rendeztük ezt a labdagyűjtést. – mondta el a BRSE csapatkapitánya Soós Nikolett.

A Vasas elleni sikert követően, de még a pénteki edzés előtt a csapat játékosai együtt csomagolták be az összegyűjtött labdákat. A játékokért a vöröskereszt megyei szervezetének képviselői érkeztek, akikkel az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki.

–Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy évek óta partnerei lehetünk ebben a programban a klubbal. Évek óta sok száz gyermek arcára csaltunk közösen mosolyt, és ezt tesszük most is, a 2016-os évben is. – fogalmazott Tóth Zoltánné a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója.

A szervezet mind a 75 Békés megyei településen jelen van, a játékokat a vöröskereszt önkéntesei juttatták el a rászoruló gyerekek karácsonyfája alá.

Megosztás:

Címke: , , ,