Hosszú az út Karlovactól Dublinig

2017. február 18. 06:31 | behir.hu

Nagy lendülettel kezdték a megyei kick-boxosok a 2017-es esztendőt. Az elmúlt hétvégén Horvátországban léptek tatamira a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzői, de a következő hetekben Szlovákiában és Írországban újabb kihívások várják őket.

Februárban gyorsítanak a tempón Debreczeni Dezső tanítványai, akik egy szintet feljebb lépve még nagyobb összpontosítással készülnek a következő versenyekre. A gárda junior versenyzői Karlovacban nagy teszten estek át, hiszen a saját korosztályuk mellett a felnőtt mezőnyben is megmérették magukat és három arannyal tértek haza.

- Úgy érzem, hogy az erőnlétben még jobban kell fejlődnöm, mert úgy gondolom, hogy a technikailag jó szinten vagyok és tudom is érvényesíteni a felnőttek között. Úgy éreztem, hogy a végére kicsit jobban elfáradtam, mint az ellenfelem – értékelt Bálint Zoltán.

A csapat idei első komoly megmérettetésén Horvátországban éremesővel nyitott, saját kategóriájában a legeredményesebbnek bizonyult.

- Fontos volt, hogy visszarázódjunk a versenyzésbe, mert még nagyon hosszú az út a 2017-es évben. Egy olyan versenyen voltunk, ahol nagy mezőny várt ránk, mivel Európa-kupáról volt szó, úgyhogy tényleg mindent oda kellett tenni, amit tudunk. Azt gondolom, hogy jól helytálltunk, szép eredményeket hoztunk, de még sokat kell fejlődjünk az év folyamán, hogy odajussunk, ahová tervezzük - fogalmazott Debreczeni Dezső vezetőedző.

A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, de nincs idő megállni, mert egy szlovákiai megmérettetés után, újabb rangos, 4000 harcost felvonultató világkupa versenyen, az Irish Openen kell bizonyítani.

- Szlovákiában egy kicsit hangolódunk, mert az írországi a legnagyobb világkupa, arra összpontosítunk, hogy kondicionálisan jó állapotban legyünk és jó formát tudjunk nyújtani. Horvátországban nem voltam a legjobb, hiába a három arany, úgy éreztem, hogy tudtam volna jobb teljesítményt is nyújtani, ezért most gőzerővel készülök Írországra - fogalmazott Opauszki Dávid, aki céltudatosan készül a folytatásra.

A pozsonyi tornát február 24. és 26. között rendezik, míg egy héttel később már Dublinban lesz jelenése a Debreczeni Teamnek.

FEL