Hősökre és mártírokra emlékeztek Békéscsabán

2023. október 31. 13:11 | Papp Ádám Sándor

A világháborúkban elesett hősökre és mártírokra emlékeztek kedden délelőtt Békéscsabán. A városi eseményen a Szabadság téren lévő II. világháborús emlékműnél helyeztek el koszorúkat és rótták le tiszteletüket azok előtt, akik a haza védelméért áldozták életüket.

A hősök és mártírok békéscsabai megemlékezésén a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ I. Gerinc Radar Mérőpont parancsnoka beszédében úgy fogalmazott: a magyar nép rengeteg háborút vívott az elmúlt évszázadokban.

– Márai Sándor azt írja: csak az hős, aki jelleme szerint cselekszik akkor is, ha sorsa mást követel tőle. Hősök azok, akik becsülettel, hittel, akár önfeláldozással álltak helyt akkor, amikor az addigi megszokott életük az egyik percről a másikra gyökeresen megváltozott a történelem sorsfordító eseményeinek sodrában – hangsúlyozta Kincses József őrnagy.

Az eseményen Szigeti Antal katolikus plébános tartott kegyeleti megemlékezést az I. és II. világháború áldozatainak emlékére.

– Hiszem, hogy mindazok, akik ártatlanul az életüket áldozták fel akármelyik háborúban, harcban, akár mint katonák vagy hívő keresztények, hogy nékik az Úr megadja az örök életet – fogalmazott.

Az esemény végén a békéscsabai önkormányzat képviselői, a politikai és a rendvédelmi szervek képviselői helyezték el koszorúikat a Szabadság téren lévő II. világháborús emlékműnél.

Galéria

További programok »

FEL