Honvédelmi kitüntetést vehetett át hétfőn Mucsi Balázs

A “Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát” vehette át hétfőn Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója Budapesten. A forradalom és szabadságharc, egyben a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központjában tartották a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségét.

Az eseményen a tárca a honvédelem ügyét támogató nyugállományú katonák és társadalmi szervezetek tevékenységét köszönte meg. A kitüntetetteknek, így – Mucsi Balázsnak is –  Simicskó István honvédelmi miniszter adományozta, és Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes adta át az elismerést. A BSZC főigazgatóját a Magyar Tartalékosok Szövetségének Békés Megyei Szervezete terjesztette fel a díjra az oktatási intézmény és a szervezet éveken át tartó kiváló együttműködésének elismeréséül.

– Ezt a kitüntetést nem én kaptam, hanem az a szervezet, amelyet képviselek, tehát a Békéscsabai Szakképzési Centrum. Az itt dolgozó kollégákkal közösen értük el azt az eredményt – hangsúlyozta Mucsi Balázs. A Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója hozzátette: kiváló az együttműködés az iskola, a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a helyi Hadkiegészítő Parancsnokság, valamint a Honvédség között. Mint mondta, szinte mindenben – így a kulturális események , a különböző sportvetélkedők, haditornák – megszervezésében együttműködnek, többek között azért is, mert a megcélzandó réteg – a későbbi, potenciális munkavállalóik – az intézmény diákjaiból tevődik össze.

Megosztás:

Címke: , , , ,