HOME PAINTING – A gyerekek otthon készült rajzait értékelték

2020. május 14. 15:24 | Csiffáry Zsuzsanna

A Család és Karrier Pont udvarán rendezték meg a HOME PAINTING rajzpályázat díjátadóját. A kiírásra több mint 40 alkotás érkezett Békés megyei gyermekektől. A szervezők a támogatók segítségével több mint 20 díjat adtak át.

Újabb rajzpályázatot hirdetett meg Baji Miklós Zoltán (BMZ) képzőművész a gyerekeknek. A HOME PAINTING elnevezésű kiírás díjátadóját a Család és Karrier PONT udvarán rendezték meg a járványügyi előírásoknak megfelelően.

A tavasszal, illetve a megújhodással kapcsolatos témában alkottak a gyerekek. Azért is jó ez a lehetőség, mert az elmúlt időszak izolációjából ezzel a közös témájú rajzolással kitudtak lépni a gyermekek - mondta el Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

 

 

BMZ városszerte több csoporttal dolgozik, ahol rajzot és festészetet tanít a gyermekeknek. A megyéből 44 alkotás érkezett a meghirdetett pályázatra, és ezúttal összesen 21 díjat osztottak ki. A zsűrizésben segítséget nyújtott Szilágyi Rudolf képzőművész és Flóra Virág grafikus művész is. Az ő ajánlásaikat kaphatták meg a támogatók, akik végül kiválasztották a nyertes rajzokat. A versenyre elsősorban kisebb gyermekek jelentkeztek.

 

 

A rajzversenyre  lehetett jelentkezni 0-tól 3 éves korig, illetve az óvodás és a kisiskolás kategóriában - tette hozzá BMZ. 

 

 

A támogatók szakmájukhoz kapcsolódó csomagokat állítottak össze. A gyerekek közül volt, aki sportfelszerelést, ceruzakészletet, rajzeszközöket kapott, de akadt olyan is, aki bábszínházi belépővel gazdagodott. Az eredmény kihirdetése után a gyerekeket süteménnyel, és teával kínálták a szervezők. 

 

Galéria

A nyertesek:

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata: Boros Villő, Kaczkó Dániel, Gárdián Hanna

 

Civil Információs Centrum: Zelenyánszki Villő

 

Csabagyöngye Kulturális Központ: Mészáros Emma, Tari Máté, Szklenár Vincze;

 

Család és Esélyteremtő Önkéntes Ház: Dudás Lotti

 

Család és Karrier PONT: Kovács Petra;

 

Fajzi Építész Stúdió Kft. : Batke Erzsébet, Gazsó-Filó Donát;

 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő: Szalóczi Vivien;

 

Kerekes Judit nevével fémjelzett FitDance Center: Kiss Borbála, Kiss Lőrincz, Spiegel Dalma;

 

Napsugár Bábszínház: Gérus Tünde, Knyihár Júlia, Filó Boglárka;

 

VÁR-JÁTÉK Kreatív és hobby: Benedek Nándi, Ferenczi Andris, Hornok Dorina

Galéria

 

További programok »

FEL