Hollywoodi akciófilmet készített egy magyar házaspár

2017. április 4. 13:50 | Varga Diána

Lázadó autótolvaj, egy 12 éves kislány, 80 kilogram drog, és magyar alkotók: ez a Fierce Target.

Az Amerikai Egyesület Államokban, Hollywoodban nem könnyű a külföldieknek érvényesülni. A magyar filmgyártás az utóbbi két évben két Oscar-díjas elismerést is megkapott, ami kisebb csodának számít a film világában.

Ugyanilyen nehéz ott magyar producereknek, filmes szakembereknek érvényesülni, főleg az akciófilmek óriási kínálatában. Az ilyen természetű filmek
elkészítésének anyagi alapját ugyanis az eladhatóság jelenti, vagy is az, hogy megtérül-e a bele fektetett tőke. Az üzlet, a megtérülés, a haszon számai kegyetlenek. Ennek tükrében külön elismerés, hogy Nádas Tamás és felesége, Nádas Tímea el tudott készíteni egy új akciófilmet. Nádas Tamás, a „filmkészítő karatés rendőr” két éve a Busy Day című filmjét készítette el, de nem kezdőként, hiszen korábban már díjazott volt a Honolului Film Fesztiválon.

A most elkészített film, a FIERCE TARGET egy gyors tempójú, akció nagy-játékfilm, ami egy lázadó autó tolvajról szól, aki meggondolatlanul segít egy 12 éves lány megmentésében. A történet dióhéjban: a fiatal Mira Dél- Kaliforniában vakációzott, amikor véletlenül szemtanúja lett annak, ahogy Parker szenátor hidegvérrel megöli a feleségét. Mirát üldözni kezdik, aki menekülés közben beugrik egy tűzpiros Ferrariba, amit percekkel azelőtt lopott el Pietros (egy kiégett ex kick-box bajnok). Pietros amúgy nem tudta, hogy a Ferrari csomagtartójában 80 kilogramm kokain rejtőzik, amely egy francia drogbáróhoz tartozik.

Ahogy Pietros és Mira két különböző világa kényszerűen találkozik, mindketten hamar a célpontjai lesznek Parker szenátornak és biztonsági csapatának. Élükön Jake Stone és Iván, akik elindítják a könyörtelen kampányt, hogy elpusztítsák a szökevényeket a helyi média segítségével. S elkezdődnek a kalandok, amelyek látványos harcművész jeleneteket, tűzpárbajokat és tengernyi izgalmat tartogatnak a nézők részére.

A film elkészítésében más magyar producerek is részt vettek (Bangó Zoltán, Bangó Livia, Varga Zsolt, Schiszler Richárd, Hevér Natália, Lakatos Norbert és Morva Brigitta). A film kaszkadőr koordinátora a tavalyi Taurus Nemzetközi Kaszkadőr Díjra (kaszkadőr Oscar díj) jelölt Hódi Zoltán volt. A filmet az olasz-francia származású Emilio Lavizzi rendezte.

A film előzetese itt tekinthető meg:

További programok »

Kultúra

Újabb mestermunkák a turisztikai főpályaudvar várójában

Ezúttal Ollók és egyéb vágóeszközök címmel, egy pazar kiállítás várja csütörtök délelőttől az érdeklődőket a turisztikai főpályaudvaron, Békéscsabán. A tárlatnyitón bebizonyosodott, az olló névre hallgató, némileg egyszerű kis mindennapos kellék, mennyire is lételeme létezésünknek: a köldökzsinórtól a temetésig ott lapul a közelünkben.
16:05
FEL