"Hol volt, hol nem..." - Mihály nap a Tündérkert oviban - galériával

2021. október 4. 07:28 | Csiffáry Zsuzsanna

Ahhoz, hogy gyermekek a későbbiekben jól megtalálják saját helyüket az életben, fontos, hogy a mesék, dalok, játékok már gyermekkorban a helyükre kerüljenek – tartják a szakemberek. A Tündérkert Óvoda munkatársai, óvodapedagógusai színes napi programmal készültek a kicsiknek és a családoknak péntek délután.

 – Hol volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl, és még azon is túl... - hangzott el a jól ismert népmesei kezdés Soós Emőke bábszínésztől a Tündérkert Óvoda Szegfű utca 87. szám alatti óvodájában péntek délután. Az esemény apropója Szent Mihály napjának megünneplése volt. 

 – Szeptember hónap egyik legkiemelkedőbb napja, Szent Mihály napja. A természetben, az időjárásban ilyenkor változás áll be, hidegebb lesz az idő, ekkor kezdődik meg az őszi vetés  – mondta el Tóth Erika óvodapedagógus. 

A hagyománynak megfelelően idén is "jól megpakolt" Mihály nap volt az intézmény falain belül. A vásárba hívogatókkal, kikiáltókkal, tánccal, énekkel és játékokkal is készültek. 

 – Ez a rendezvény több éves hagyományra tekint vissza, és mindig Szent Mihály napján rendezzük meg a szülők segítségével. Idén a belépő egy fürt szőlő családonként, amelyből mustot készítünk. Illetve mindenki fogyaszthat a szőlőből készült ital mellett zsíros kenyeret hagymával. Ilyenkor mindig előtérbe kerül a néptánc - fogalmazott Herczeg Dóra óvodapedagógus. 

Opauszki Zoltán a körzet képviselőjeként köszöntötte az eseményen a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy örül a találkozásnak, és annak, hogy a rendezvényen mindenkinek van lehetősége a kikapcsolódásra. 

A rendezvényen Soós Emőke mellett a Balassi Táncegyüttes is fellépett, ezzel is erősítve a népi kultúrát az intézmény kisebb lakóiban. 

 

Galéria

További programok »

FEL