Ho-ho-horgász tábor Dánfokon - galériával

2022. július 25. 18:36 | Csiffáry Zsuzsanna

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az idei évben két alkalommal rendez horgásztábort a Békés-Dánfoki Üdülőközpont területén. Metzker Krisztina táborvezető elmondta, hogy az első hét meghívás alapján történik, a másodikra bárki jelentkezhet 10-15 éves korig.

Metzker Krisztina, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének tagja és táborvezetője tájékoztatott a tábori program struktúrájáról:

– Minden évben két táborunk van, amelyet a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége szervez. Az első hét az úgynevezett meghívásos tábor, amelyre különböző versenyek alapján kapnak a diákok meghívót. Ezt már lebonyolítottuk június 26-tól július 3-ig. A második, amely jelenleg is zajlik július 24-től 31-ig tart - ez a nyílt tábor, ahová bárki jelentkezhetett. A szakmai tematika hasonló, ám a gyerekek más-más tudással érkeznek egyikbe és másikba. Az oktatók kreativitására nagy szükség van, hiszen egyaránt le kell tudnunk kötni azokat a gyermekeket, akik most ismerkednek ezzel a sporttal, de azokat is, akik már előrébb vannak – mondta el a táborvezető. 

Metzker Krisztina hozzátette, hogy a nyílt táborban a szövetség ifistái segítik a kezdők tanulmányait. Ők azok, akik már majdnem profi horgászok és segítik a táborvezetők munkáját. Továbbá a tábor célja a horgászat alapismereteinek továbbadása, valamint a természetben átélhető sokszínű aktív élmények kínálása.

Hétfőn Móré György, a MOHOSZ válogatottjának tagja és a MUHOSZ légykötő bajnoka tartott bemutatót hétfőn délelőtt a legyezőhorgászatból. A gyermekkorban könnyedén elsajátítható mozdulatok, a már-már műalkotásnak is megfelelő legyek kötése meghatározhat egy egész horgász életutat. Móré György a gyermekek számára a legyezőhorgász életérzést, a kezdeti technikákat és a fogás örömét adta át a nap folyamán.

Csatári Bence elmondta, hogy idén először vesz részt a táborban. Érdeklődése évek óta töretlen a horgászat felé, de szeretne elmélyíteni tudását. 

– Nem vettem még részt versenyeken, de inkább vagyok középhaladó, mint kezdő horgász. Szeretem ezt a sportágat. A mai napon megismerkedhettünk a bodorka nevű hallal, illetve megtanultuk, hogyan kell befogni ezt a víziállatot – fogalmazott a táborozó. 

Galéria

 

További programok »

FEL