Hiába fűrészeltek, nekik reszeltek

2016. január 28. 14:40 | Fekete Kata

Békéscsabán, a Mokry utcába és Füzesgyarmaton is fát loptak. Ezzel a tüzelővel viszont már nem gyújtanak be a tolvajok, mert elkapták őket.

Békéscsabán, a Mokry utca végén lévő vasúti átjáró közelében, egy dűlőútnál tegnap délután, 16 óra 45 perc körül az önkormányzat mezőőre felfigyelt egy férfira, aki kézi fűrésszel fát vágott egy magántulajdonban lévő területről. A férfi, aki nem kapott engedélyt a fák kivágására, egy körülbelül 150 méteres szakaszról mintegy három mázsa fát, köztük akácokat és kőriseket fűrészelt ki. A törzseket feldarabolta és összekészítette, elmondása szerint részletekben akarta hazavinni.

Két órával később a füzesgyarmati körzeti megbízottat a helyi mezőőr és polgárőrök értesítették arról, hogy a Bucsa felé vezető út melletti területről láncfűrész zaja hallatszik. A rendőr éppen nem volt szolgálatban, de azonnal intézkedett. A bejelentőkkel együtt elindult a hang irányába, majd feltartóztatta és igazoltatta azt a három sárrétudvari férfit, akik Füzesgyarmat külterületén két nagyméretű fát vágtak ki. Az akácokat egy személygépkocsihoz kapcsolt utánfutóra akarták felpakolni és úgy akarták elszállítani. A körzeti megbízott értesítette a kollégáit, akik a társaság tagjait előállították, a fakivágáshoz használt fűrészeiket lefoglalták.
 

Forrás: police.hu

FEL