Hiába a sok lift, hosszú ideje használhatatlanok a vasútállomás felvonói

2019. január 18. 12:11 | Szendi Rita

Három liftből jelenleg egy sem működik – hosszú ideje üzemen kívül vannak a Békéscsabai Vasútállomás felvonói. Emiatt a legnagyobb közösségi oldalon egyre többen panaszkodnak, hiszen azokat az utasok hetek óta nem tudják használni. A MÁV kommunikációs igazgatósága megkeresésünkre reagálva arról tájékoztatott, hogy a felvonókat érintő hibákat a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. a kivitelezővel javíttatja majd.

 

 

2016 júniusában adták át a felújított vasútállomást Békéscsabán. Akkor összesen három liftet építettek ki, egyet a váróteremben, valamint egyet-egyet a vágányoknál is, megkönnyítve ezzel az idősebbek vagy éppen a nagy csomaggal utazók életét.

Az utóbbi időben egyre többen bosszankodnak az egyik közösségi oldalon, amiért hetek óta nem tudják használni a lifteket. Megkeresésünkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától egy hivatalos levelet kaptunk, melyben a következőket írják:

"A békéscsabai vasútállomáson található lifteket a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vasútvonal rekonstrukciójának keretén belül építtette be a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.. A felvonók garanciálisak, a fennálló hibákat a NIF Zrt. a MÁV jelzése alapján a kivitelezővel javíttatja. Meghibásodás esetén az utasok a buszpályaudvar liftjeit is használhatják, erre a lehetőségre a felvonók mellett kifüggesztett tájékoztatás is felhívja a figyelmüket."

A társaság hivatalos válaszlevelében azt is jelezte, hogy a csapok jelenleg a fagyás veszélye miatt nem működnek, de amint az időjárás tartósan enyhül, az utasok újra használhatják az ivókutakat.

További programok »

FEL