Hétvégén havas eső is lehet

2015. november 21. 07:49 | behir.hu

A hétvégén már jó 10-12 fokkal lesz hidegebb, mint most. Az OMSZ szerint a várható csapadék zöme ugyan még eső lesz, de a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is előfordulhat.
Persze a legtöbben ilyenkor még legyintenek a közelgő ítéletidőre, pedig alig néhány héten belül (sőt, valahol már most hétvégén) a településeken is csúszóssá vált járdák fogadják majd a gyalogosokat. Éppen ezért a lakás-, és családi ház tulajdonosoknak már most készülnie kell arra, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra.
 A hóeltakarításról és a biztonságos gyalogos forgalom biztosításáról a legtöbb esetben a tulajdonosnak kell gondoskodnia.

Sőt, az előírás természetesen a tulajdonosok jogi felelősségét is magával vonja. Tehát abban az esetben, ha valaki az ingatlanunk előtti, veszélyessé vált járdán a "nyakát szegi", akkor kötelesek vagyunk az "okozott" kárt megtéríteni. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos esetekben akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatnak.

H.Sz.

További programok »

FEL