Hét ország, 43 fogat - ismét fiatal fogatlovak világbajnoksága Mezőhegyesen

2018. augusztus 31. 19:23 | Kovács Andrea

A világ legjobb hajtói és legígéretesebb fiatal lovai vesznek részt a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán, amelyet Mezőhegyesen rendeznek szeptember 5-e és 9-e között.

 

 

A versenyen a házigazdát Papp János kettesfogathajtó magyar bajnok képviseli majd. Három ígéretes nóniuszzal indul, köztük a tavaly a világbajnoki döntőről éppen csak lecsúszó Vezér nevű fedezőménnel. A fogathajtó bajnok elmondta: folyamatosan fejlődik nagyon sokat erősödött a 6 éves ló és ő mint a hajtója mindent megtesz azért, hogy most a döntőbe kerüljenek.

 

A képen Vezér és hajtója, Papp János látható.

 

A szervezők szerint a szakma kiemelten fontosnak tekinti ezt a több napos megmérettetést, hiszen itt már lehet látni azt, hogy mennyire volt sikeres a hazai fajták tenyésztése és milyen eredményeket lehet majd elérni ezekkel a lovakkal nemzetközi szinten.

Pap István Tibor a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a világbajnokság egyrészt nemzeti és nemzetközi szinten is rendszerbe foglalja a fiatal lovak felkészítését a nagy világversenyekre. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a tenyésztők számára is minél hamarabb, minél korábban információt szolgáltasson a lovakról. Nem utolsó sorban pedig piacot is jelent, hiszen a nevezett nemzetek, előzetes kvalifikáció alapján delegálják ide a legjobb fiatal fogatlovakat.

 

További programok »

FEL