Hét Békés megyei versenyző a szakmák országos döntőjében

2018. április 12. 10:17 | Papp Ádám Sándor

Április végén rendezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeket. Békés megyéből szakképzési területen több mint 500 versenyző közül heten jutottak be az országos fináléba.

Az országos vetélkedőn résztvevő hét Békés megyei diákból öten az egyik békéscsabai szakközépiskolában tanulnak. A cukrászok közül ketten mérettethetik meg magukat Budapesten. Ők már kedd óta gőzerővel készülnek. Rajtuk kívül egy kereskedő és két eladó szakos tanuló jutott be az országos versenyre. Az egyik eladó szakos diák elmondta: az elmúlt hetekben már sokat készültek a versenyre.

- Ez egy gyakorlatos hét lenne nekünk, de kikért az iskola, hogy minél többet tudjunk tanulni. Nemcsak otthon készülünk erre a versenyre, hanem a tanárok is nagyon pozitívan állnak hozzá, mert különórákat tartanak nekünk - fogalmazott Kassai Anett.

Az intézmény igazgatója kifejtette: tanulóik a korábbi években is sikeresen zárták az országos versenyt és bízik abban, hogy ez idén is így lesz.

- Az elmúlt évtizedekben, amióta ez a verseny létezik, mindig ott vagyunk az élmezőnyben, minden évben vannak versenyzőink. Ha bemegyünk az iskolába, a falakra kitett fotókon is láthatóak a korábban nyertes tanulóink képei - emelte ki Eke Ibolya.

Rekordszámú Békés megyei jelentkező volt a területi írásbeli versenyen – mondta el a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője. Mészárosné Szabó Anna kiemelte: az, hogy csupán heten jutottak be az országos döntőbe nem azt jelenti, hogy az elmúlt évekhez képest rosszabbak lennének a megyei versenyzők.

- Több mint ötszázan képviseltek 38 szakmát, heten jutottak tovább a döntőbe. Ha ezt a számot nézzük, akkor ez nem a legeredményesebb évünk. Ugyanakkor még a legeredményesebb is lehet az elmúlt 11 évben, ha mind a heten a dobogó valamelyik fokán végeznek - tette hozzá Mészárosné Szabó Anna.

Az osztályvezető szerint az országos verseny egy jó visszajelzés az induló diákoknak abban, hogy jelenleg milyen szinten állnak szakmájuk gyakorlásában.

 

 

 

További programok »

FEL