Herczeg Tamás: "Köszönet a szavazóknak"

2019. május 27. 19:58 | behir

Az országgyűlési képviselő értékelte a vasárnap lezárult európai parlamenti választás eredményét.

A május 26-i európai parlamenti választáson (a nem hivatalos végeredmény szerint) a tíz településből – Békéscsaba, Csabaszabadi Csorvás, Gerendás, Kétegyháza, Kétsoprony, Kondoros, Szabadkígyós, Telekgerendás, Újkígyós – álló Békés megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerültben a választópolgárok mintegy 42,4 százaléka vett részt a voksolásban. Ez az eredmény közel azonos az országos részvételi adatokkal. A Fidesz-KDNP a százalékos értékeket tekintve, a választókerületben nagyobb mértékű támogatást kapott, mint a tavaly áprilisi országgyűlési választásokon.

Az eredményeket Herczeg Tamás, térség fideszes országgyűlési képviselője úgy értékelte, hogy az európai uniós választások magyarországi történetében még soha nem volt ilyen magas a részvételi arány. "Ezért köszönetet mondok valamennyi választópolgárnak, aki részt vett a választáson. Köszönöm továbbá, hogy a szavazók többség támogatja a kormánypártok európai politikáját. A tegnapi választáson az Európai Parlamentbe jutott mind a huszonegy magyarországi képviselőnek, az ország érdekeit szolgáló jó és eredményes munkát kívánok" – fogalmazott Herczeg Tamás.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: – Tegnap még az európai parlamenti választásokra figyeltünk, ma már a magyar parlamentben kezdődött újabb munkanap. A két napos ülés napirendi pontjai között szerepel a kormány Családvédelmi Akciótervének részét képező nagyszülői gyermekgondozási díj bevezetésének a tárgyalása. A javaslat parlamenti, általános vitájára várhatóan kedd délelőtt kerül sor.

További programok »

FEL