Herczeg Tamás civil szervezetek elismerésére alapított díjat

2021. február 8. 11:11 | behir

Az országgyűlési képviselő KÖZÖSSÉG-díj elnevezéssel díjat alapított közösségek és civil szervezetek munkájának elismerésére.

A díj tíz települést, név szerint Békéscsabát, Csabaszabadit, Csorvást, Gerendást, Kétegyházát, Kétsopronyt, Kondorost, Telekgerendást, Újkígyóst és Szabadkígyóst érinti.

– A díjat évente egy alkalommal azok az adott településen működő közösségek (jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező közösségek) kaphatják, amelyek az előző évben a legtöbbet tették a kultúra, a közművelődés, a hagyományőrzés, a sport, a képzés, az ismeretterjesztés, a településfejlesztés, a közösségfejlesztés, a szociális tevékenység, a környezet- és természetvédelem, a polgárőr mozgalom, illetve egyéb civil tevékenységek területén – olvasható Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán. 

A településeken működő közösségekre kizárólag (lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező) magánszemélyek szavazhatnak. Egy személy egy szavazatot adhat le az adott település tekintetében. (Cikkünkben az online szavazólapok a keresett település nevére kattintva érhetők el.) Szavazni lehet továbbá a települések polgármesteri hivatalában elhelyezett nyomtatott szavazólapon.

A szavazás időtartama: 2021. február 8-28. A díjak átadás minden évben márciusában lesz.

Az adományozott díj: 60 ezer forint pénzjutalom, valamint oklevél, mely tartalmazza a „KÖZÖSSÉG-DÍJ” megnevezést, továbbá a díjazott közösség nevét, a település nevét, ahol a közösség működik és a díj adományozásának évszámát.

 

Forrás: Facebook/Herczeg Tamás

FEL