Luptovics Dezsőné Zsuzsa kilenc éve vezeti a Paleolit klubot. Elmondja, 12 esztendeje egészségügyi problémái miatt életmódot váltott: egy újságcikk hatására átállt a paleolit étrendre, amely – aláhúzta – nem a lemondásokról szól. Sőt!
Luptovics Dezsőné Zsuzsa – Fotó: behir.hu/Such Tamás
Az ételbemutatóra/kóstolóra egy jó nagy tepsi rakott zöldéggel készült, amely kelkáposztát, karfiolt, sárgarépát, petrezselymet, kaprot, batátát, tojást, reszelt gyömbért, némi sót, házi vegetát, kókuszkrémet és olívaolajat tartalmaz. Egyedül a kelkáposztát kellett megfőzni, mert különben „madzagos”.
Hankó Éva klubtag a saját finomságait meséli el. – Provence-i fűszerkeveréket belekavartam a megolvasztott a sertészsírba, majd megpucoltam a zöldségeket, sárga és vörös céklát tettem bele, ők még a sütőben vannak. A másik tálban hasábra vágott sárgarépa, lila sárgarépa, citromsárga répa és sárga cékla van – mondja.
Hozzáfűzik, a paleolit konyha a glutén miatt nem tartalmaznak gabonaféléket, tejtermékeket, hüvelyest, kukoricát, burgonyát, paradicsomot, padlizsánt. Ebből kifolyólag az emberek többségének minderről a diéta juthat az eszébe, miközben a paleolit konyhával is jól lehet lakni.
Végül Zsuzsáék feltálalják a finom illatú étkeket; mindenkinek fülig ér a szája.
Nem hiába, egy étteremben mindig a felszolgálók a legnépszerűbbek.