Háziorvosi rendelő épül Szabadkígyóson

2018. június 4. 15:59 | Szendi Rita

Közel 60 millió forintból épül meg a szabadkígyósi rendelő, ahol két háziorvos fogadhatja majd a betegeket. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően még idén ősszel átadhatják az új épületet.

Ez lesz az első olyan épület Szabadkígyóson, ami nem egy átalakítás után vált orvosi rendelővé, hanem kifejezetten erre a célra építik – mondta el a város polgármestere.

– Ez mindenképpen nagy öröm, mert egy állami támogatásból épült orvosi komplexum sokban hozzájárul a település fejlődéséhez. Két háziorvosi rendelő számára lesz itt működési lehetőség, és az ezekhez szükséges kiszolgáló épületrészek valósulnak meg itt – mondta el Szabadkígyós polgármestere, Balogh József.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntőbeszédében kiemelte: ebben az évben megyeszerte több száz beruházás készül el.

– A Békés megyeieknek hozzá kell szokniuk, hogy ilyen híreket fognak olvasni a következő időszakban, hiszen több, mint négyszáz projektről van szó – fejtette Zalai Mihály.

A térség országgyűlési képviselője elmondta: a megye minden pontján megfelelő orvosi ellátást biztosítsanak a lakosságnak.

– Az életminőségünk, illetve a várható élettartam sok körülménytől függ. Az, hogy az egészségügyi ellátó rendszer közel legyen hozzánk és jó minőségű legyen, alapvető fontosságú – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás.

A képviselő hozzátette: a közeljövőben elkészül a jaminai orvosi rendelő is.

 

 

FEL