Hatszáznál is több vívó lép pástra Békéscsabán

2024. május 17. 16:25 | Fajó Attila

A békéscsabai vívóterem sok száz izgatott versenyzővel és hozzátartozóival telt meg pénteken, amikor háromnapos verseny vette kezdetét. Az Olimpici Grand Prix országos sorozat ötödik állomásán több korosztályban mérik össze tudásukat a fiatal párbajtőrözők.

– Nekünk nagy dolog, hogy ennyi emberrel ismertethetjük meg a vívó akadémiánkon zajló eseményeket. Románia, Ukrajna, Szerbia serdülő versenyzői képviseltetik magukat a legnagyobb arányban, de volt már versenyzőnk az Egyesült Államokból is az elmúlt években, szóval igazán nemzetközi a hangulat. Nem utolsó sorban nagyon hálásak vagyunk, hogy rendelkezésünkre áll a megfelelő infrastruktúra egy ilyen sportesemény lebonyolításához – nyilatkozta hírportálunknak Mecskó Máté, az Alföld Vívó Akadémia edzője.

A háromnapos rendezvény ideje alatt 600 regisztrált párbajtőröző fordul meg a páston, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia tagjai pedig nemcsak versenyzőként, de szervezőként is segítenek a verseny lebonyolításában.

Ahogy azt az alig másfél éve vívó Benkő Benedek versenyző elmodta: a közösségépítés és a kapcsolatteremtés is jellemző egy ilyen versenyen, ami a szakág utánpótlásképzése szempontjából elengedhetetlen. Pataky Anna, az egyik csabai vívó kiemelte, hogy a tapasztalatszerzés az éles versenyszituációkban mindig nagy előnyhöz juttatja a résztvevőket.

Az Olimpici korosztályos vívóverseny csabai állomása az ötödik forduló a balatonfüredi Országos Párbajtőr Bajnokság előtt. A gyerekek lendülete, sportszeretete hű lenyomata a befektett munkának és időnek, mely remélhetőleg szép sikerekben és eredményekben is megmutatkozik majd.

Galéria

 

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL