Karácsonyi Kupa a csabai vívóknál

2023. december 21. 10:22 | Fajó Attila

Az Alföld Vívó Akadémia sportolói immár hagyományosan házi bajnoksággal zárják az évet. A Karácsonyi Kupa az ünnepi időszak egyik kiemelt eseménye a klub háza táján.

A Békéscsabán működő Alföld Vívó Akadémia házi bajnoksággal koronázza meg az év végét. Ugyan a vívóknál még igen csak szezon közepe van, de a naptári évet ők is egy családias és ünnepi hangulatú versennyel zárják.

Mecskó Máté, a vívók edzője arról beszélt, hogy a sportegyesület életében évtizedes múltra tekint vissza az ilyentájt megrendezett verseny. Sok vívópalántának ez az első tapasztalatot jelenti, egy éles versenyszituáció előtt. Idén Gyuláról is érkeznek sporttársak, akikkel kiegészülve lesz teljes a mezőny. Persze nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a gyerekek a sport öröme mellett jutalmazásra is számíthatnak a megmérettetés végén. 

– A kisebbeknek pályabíróként, versenyfelügyelőként segítünk. Mi nagyobbak, vagyis az idősebb korosztályúak pedig az egymással lejátszott mérkőzések során edződünk, nem utolsó sorban jól érezzük magunkat. A verseny nagyon jó hangulatban szokott eltelni és remek közösségépítés is, hiszen ilyenkor mindenki oldott hangulatban, felszabadutan, a játék örömét éli meg – nyilatkozta hírportálunknak a vívó akadémia 15 éves sportolója, Pataki Anna, aki gyermekkora óta vív.

Galéria

További programok »

FEL