Határon átívelő együttműködés: aradi magyar rádióban a 7.Tv műsora

2021. április 8. 16:25 | Papp Ádám Sándor

Határon túli együttműködést kötött a Békéscsabai Médiacentrum Kft. A médiaszolgáltató cég az aradi székhelyű Hangos Rádióval egyezett meg, hogy az online rádió hallgatói hetente hallhatják a 7.Tv Aktuális című műsorát és kéthetente a Művészbejáró című kulturális magazint.

Április elsején indult el az első aradi független magyar online rádió, a Hangos Rádió. Molnár Mihály társtulajdonos, főszerkesztő elmondta: hiánypótló szolgáltatással szeretnék összefogni a magyar közösséget. A helyi rádió nemcsak az aradi, hanem a régióban, továbbá a külföldön élő magyar ajkú hallgatóknak nyújtana minőségi műsorokat.

– Beszélni szerettünk volna aktuális és régiós problémákról, illetve ezekről tájékoztatni az embereket. Ekkor került képbe a Békéscsabai Médiacentrum. Meg is találtuk az Aktuális című műsort és a Művészbejárót, amely le tudja fedni a régió igényeit – fogalmazott Molnár Mihály.

A Békéscsabai Médiacentrum egy újabb platformon mutathatja meg műsorait a televízió, az online média és a nyomtatott sajtó után. A cég ügyvezetője kiemelte: fontos, hogy a határon túlra is elvigyék Békéscsaba történéseit, ezzel öregbítve a város hírnevét.

– A rádió munkatársai keresték meg a Békéscsabai Médiacentrumot, mint Békés megye legnagyobb médiaszolgáltatóját, hogy működjünk együtt és legyünk egymás partnerei. Mi örömmel teszünk eleget ennek a felkérésnek, hiszen a rádión keresztül a békéscsabai kulturális, illetve közérdekű eseményeket, híreket fogják hallani a határon túl is. Ez mindenképpen jó Békéscsabának, hiszen a város hírnevét visszük a külhonba – hangsúlyozta Diós Zsolt.

Az ügyvezető hozzátette, hogy az együttműködés értelmében az online rádió hallgatói hetente egy alkalommal hallhatják a 7.Tv Aktuális című műsorát és kéthetente a Művészbejáró kulturális magazint.

További programok »

Kultúra

Kilenc év után újra lesz lecsófesztivál

Húsz évvel ezelőtt volt az első és az idei lesz a tizenharmadik, mi az? Közel egy évtizedes csipkerózsika álmából ébred fel szeptember 25-én és 26-án a békéscsabai Lecsófesztivál. Amint azt a főszervező Frankó Attila megfogalmazta, nagyon boldog, hogy ez az álma is megvalósulhatott.
13:01
FEL