Hatalmas siker az összművészeti produkció a Szarvasi Vízi Színházban

2018. augusztus 1. 16:28 | behir

Hatalmas sikert aratott a Fővárosi Nagycirkusz műsora a Szarvasi Vízi Színház színpadán kedden. Az előadás első felvonásában a színművészek és az artisták egy olyan különleges összművészeti produkciót mutattak be, amilyenre eddig nem volt példa: irodalom, zene és mozgásművészet alkotott egységet a színpadon.

A világhírű artisták – a Baross Imre Artistaképző Intézet diákjainak közreműködésével – a mozdulataikkal jelenítették meg a színpadon azokat az érzelmeket, amelyeket Liszi Melinda és Nagy Róbert színművészek prózában és dalban mondtak el. Az elsősorban légtornász produkciókkal tűzdelt produkcióban ukrán és orosz művészek meséltek mozdulataikkal a férfi-nő kapcsolat szépségéről és buktatóiról.

 

 

Az előadás két meghatározó artistája Alton Szofi és Szlavkovszki Zsolt is, akik még a pályájuk elején járnak. Mint azt Vincze Tünde, az artistaképző légtornász tanára kiemelte: nagyon fontos az összhatás, minden mondatra egy-egy mozdulatot tanítottak be az artistáknak.

Az előadásban az artisták és a színművészek mellett Rázga Áron zongorán és Schafer Szilveszter hegedűn működött közre, ezzel téve teljessé az élményt a vízi színház látogatói számára.

A nézők között ott volt Izrael magyarországi nagykövete is, aki fantasztikusnak  nevezte az összművészeti darabot.

– Itt Szarvason gyönyörű a környezet, szép kilátással a folyóra, az erdőre, a szökőkutakra. Ez elképesztő hely egy cirkuszi produkciónak. Fantasztikus a természet, a cirkuszi produkció, a zene együttes hatása – fogalmazott Yossi Amrani, Izrael magyarországi nagykövete.

 

 

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkára szerint a művészetekben is szükség van az újításokra.

– A nyári időszak a művészeteké, a szabadtéri színházaké, a szabadságé, az elindulásé, az érzelmes és holdfényes nyári estéké. A művészetekben is fontos az újítás, keressük azt, hogy a cirkuszművészetnek van-e kapcsolódási pontja a zenével és az irodalommal. A teltházas előadás sikere azt mutatja, hogy igenis lehet ezzel a nagyon különleges művészeti ággal érzelmeket kifejezni – fogalmazott Fekete Péter, hozzátéve, hogy minden olyan városnak, amely nyári szabadtéri játszóhelyet működtet, a szarvasihoz hasonló sikeres, teltházas évadot kíván.

 

 

További programok »

FEL