A magyar High5 gumiasztal-csoport Münchenben remekelt

2018. február 2. 17:44 | behir

Február 1-jén elsöprő sikert aratott a világhírű müncheni Krone Cirkusz II. Winterprogramjában fellépő magyar High5 csoport gumiasztal-száma. A premieren a 3500 fős közönség álló tapssal fogadta a fiatal artisták fellépését - tájékoztatott közleményében a Fővárosi Nagycirkusz.

A High5 formációt a Baross Imre Artistaképző Intézet öt fiatal diákja hozta létre: Lukácsa Petra Dorka, Fülemen Tamás Attila, Terebesi Tamás Dominik, Kardos Levente és Bényei Marcell. Nem először léptek fel külföldön, a wiesbadeni XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon az aranydíjat és közönségdíjat is elnyerték, amelyre korábban nem volt példa a magyar cirkusztörténetben. Emellett a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál fiatal tehetségeket felvonultató Newcomer Show-ján első helyezést értek el.

A Fővárosi Nagycirkusz látogatóinak sem ismeretlen a nevük, szerepeltek már ők a Dima karácsonyában is, illetve a Lúdas Matyiban Petra a Szelídség nevű ludat, négy társa pedig Matyi barátait alakította. Men in Black című gumiasztal-számukban, melyet a tegnapi premieren is bemutattak, és amelyen évek óta dolgoznak és finomítanak, négyen a titkos szervezet ügynökeit, egyikük pedig egy földönkívülit formálja meg. Számukat a kirobbanó energia és lendület, valamint a könnyed humor jellemzi, amelyben egy gumiasztal segítségével hajtanak végre kaszkadőröket megszégyenítő mutatványokat.

A cirkuszművészet is folyamatosan változik, mozgásban van, mint minden hivatás, éppen ezért nélkülözhetetlen az utánpótlás, az új arcok, nevek, ötletek és megvalósítások, amelyek képesek megszólítani a közönséget. A High5 egyike ezeknek az ígéretes tehetségeknek, akik fiatal koruk ellenére már számtalanszor bizonyítottak – a tagok életkora jelenleg 16 és 18 év között van –, és ezzel olyan nagy művészek nyomdokába léptek, mint a Rippel Brothers, Zsilák Viktória vagy a Cap Crew Duo.

Az előadásukat megtekintette a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetése is. Graeser József „Dodi” cirkuszszakmai vezető elégedett volt a látottakkal. Elmondta, hogy a fiatalok bemutatkozása jól sikerült, a német közönség vastapssal fogadta őket. A premierlázat leküzdve hibátlanul mutatták be műsorszámukat. Az érettségi előtt álló diákok sok tapasztalattal gazdagodhatnak a nagy múltú, professzionális cirkuszban, amelyet a későbbiekben kamatoztatni tudnak.

 

További programok »

FEL